04/02/2019 El premi literari 7lletres presenta les bases de la 14a edició

L’Espai Pedrolo del castell de Concabella va acollir, divendres 1 de febrer, la presentació de les bases de la 14a edició del premi literari 7lletres, un recull de 7 relats de temàtica lliure en català.

En l’acte, el regidor de cultura de la Paeria de Cervera, Jaume Rossich, i el conseller comarcal de cultura, Ramon Armengol, van fer un repàs als tretze anys de trajectòria del premi i van destacar i agrair la implicació de institucions públiques, Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs; l’aportació d’empreses privades, Prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup Segre i Informàtica 1Minut i la participació d’entitats públiques i privades de la Segarra.

També van destacar la participació en el premi 7lletres d’escriptors d’arreu dels Països Catalans, com ho demostra el fet que en les edicions anteriors han estat guanyadors dos autors de les Illes Balears, dos del País Valencià i la resta del Principat. Van excusar l’assistència d’Adelais de Pedrolo i van destacar que el reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo és un dels motius principals de la iniciativa 7lletres. El premi literari i més coses.

A més del premi literari, durant 7 setmanes (del mes de maig fins a primers de juliol) s’organitzen una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la figura i l’obra de Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra. Aquestes activitats finalitzen amb el lliurament del premi literari i suposen la participació coordinada de diferents entitats culturals públiques i privades de la comarca.

El període de participació està obert fins al dia 1 de març, moment en què un jurat format per 5 persones de l’àmbit de la literatura decidiran el guanyador. El lliurament del premi serà el divendres 5 de juliol en el transcurs d’una festa literària. El premi està dotat amb 7.000 euros i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors.

Notícies

19/05/2019 Racons encantadors de Plans de Sió.

El dominical Lectura del Diari Segre dedica un ampli reportatge als Espais Naturals de Ponent. Aquesta primavera s’han posat en marxa les ‘Rutes d’en Pius’, circuits d’orientació i ornitologia que ens animen a descobrir aquests espais. Una vintena de zones de les...

26/04/2019 L’Institut Guinovarda de Piera visiten Pedrolo

Un grup de 63 alumnes de l'IES Guinovarda de Piera han visitat el Castell de Concabella, l'aeròdrom dels Plans de Sió i el Castell de l'Aranyó.Han realitzat una visita guiada a l'Espai Pedrolo, de la mà de Dolors Pont, guia del castell, qui els ha fet descobrir la...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra