06/03/2023 'Els enigmes d'en Pius', un joc d'orientació per gaudir en família de la natura

A Concabella tenim un nou recurs ecoturístic per al públic familiar. Es tracta d’Els enigmes d’en Pius, un joc d’orientació instal·lat al voltant de Concabella (espai natural dels Plans de Sió).

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final. La ruta és circular, apta tant per fer en bicicleta com caminant, i té un recorregut de 6 km.

El joc, impulsat per l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, compta amb 5 rutes més, que es troben instal·lades als secans de Mas de Melons i Alfés, a l’estany d’Ivars i Vila-sana, a l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, als secans de Belianes-Preixana i a l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

Amb aquests itineraris es pretén, d’una banda, fomentar la visita als espais de forma autònoma i amena, i de l’altra, suscitar el respecte per la natura i, concretament, pels hàbitats i espècies que viuen en aquests entorns naturals. Amb l’impuls d’aquest nou producte ecoturístic també s’ha volgut fer una aposta per defugir les pantalles, per això es demana als visitants que, quan juguin, ho facin seguint només les indicacions descrites en cada un dels mapes, ja que les rutes estan dissenyades i pensades per poder-les realitzar sense necessitat d’aplicacions ni aparells mòbils.

Els mapes dels diferents recorreguts els trobareu al web d’Espais Naturals de Ponent (vegeu l’enllaç).

Notícies

7/7/2023 Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

7/7/2023 Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

Francesc Duch Casanova guanya la 18a edició del Premi 7lletres amb El futur que volíem i es converteix en el primer autor que obté el premi per segona vegada. Els 7 relats que formen part d’El futur que volíem, segons afirma el jurat, estan escrits amb una “prosa...

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrarà la cinquena edició de la Fira del Barber el diumenge 7 de maig. Després d’una aturada de 5 anys, enguany el Grup de Joves del municipi i l’Ajuntament dels Plans de Sió han decidit reprendre aquest certamen firal ambientat en l’època medieval. Les...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra