10/07/2019 Exposició "Les dones de la Ronda de Sant Antoni" d'Iván-Oliver A.P.

La sala d’exposicions del castell de Concabella acull, des del passat 23 de juny, l’exposició de “Les dones de la Ronda de Sant Antoni” d’Iván-Oliver A.P. dins del premi literari 7lletres. Aquesta exposició es pot visitar fins a mitjants de mes, en l’horari d’obertura del Castell, dissabte i diumenges de 10 a 14 hores.

El projecte reflexiona, a través dels retrats escultòrics en bosses de plàstic, sobre la prostitució i el procés de mecanització al qual es sotmès el cos femení en plena zona comercial de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona, i sobre com la necessitat, la indiferència i el desemparament institucional sustenten una situació extrema.
La veu d’aquestes realitats de mares, filles, germanes, cosines, ties, nebodes… es materialitza en peces termoformades en el mateix rostre de qui ha col•laborat en el projecte, de manera que donen forma i significat a les bosses de plàstic.
A causa de la materialitat i les connotacions adquirides, les bosses actuen també com a contingut i continent del retrat, de la identitat d’aquest, al mateix temps que queda despullat d’aquesta identitat en convertir-se en un producte més del capitalisme salvatge mitjançant una mirada de subverció d’analogies, una visió associativa, de reinterpretació i refundació de les relacions vitals, ètiques, socials, polítiques i estètiques.

Notícies

12/09/2019 Visita de l’Associació de jubilats de Tona

Comencem les visites de la Ruta dels Castells dels Plans de Sió amb una seixantena de persones de l'Associació de jubilats de Tona. En aquesta ruta, amb guia, han pogut visitar el Castell de Concabella, el Castell de les Pallargues i han visitat per l'exterior els...

16/08/2019 El barber que no va suportar el dret de cuixa.

Aquest mes d'agost, el diari Ara, dedica un ampli reportatge al Patrimoni Cultural dels Castells Catalans i en especial als de la Segarra. Del Castell de Concabella ens en parla el periodista Daniel Romaní i n'explica la llegenda del barber ofès i també parla de...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra