10/07/2019 Exposició "Les dones de la Ronda de Sant Antoni" d'Iván-Oliver A.P.

La sala d’exposicions del castell de Concabella acull, des del passat 23 de juny, l’exposició de “Les dones de la Ronda de Sant Antoni” d’Iván-Oliver A.P. dins del premi literari 7lletres. Aquesta exposició es pot visitar fins a mitjants de mes, en l’horari d’obertura del Castell, dissabte i diumenges de 10 a 14 hores.

El projecte reflexiona, a través dels retrats escultòrics en bosses de plàstic, sobre la prostitució i el procés de mecanització al qual es sotmès el cos femení en plena zona comercial de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona, i sobre com la necessitat, la indiferència i el desemparament institucional sustenten una situació extrema.
La veu d’aquestes realitats de mares, filles, germanes, cosines, ties, nebodes… es materialitza en peces termoformades en el mateix rostre de qui ha col•laborat en el projecte, de manera que donen forma i significat a les bosses de plàstic.
A causa de la materialitat i les connotacions adquirides, les bosses actuen també com a contingut i continent del retrat, de la identitat d’aquest, al mateix temps que queda despullat d’aquesta identitat en convertir-se en un producte més del capitalisme salvatge mitjançant una mirada de subverció d’analogies, una visió associativa, de reinterpretació i refundació de les relacions vitals, ètiques, socials, polítiques i estètiques.

Notícies

16/07/2019 Estrenem pancarta

Al Castell de Concabella seguim millorant les senyalitzacions i la seva accessibilitat. Tal i com indica la nostra nova pancarta, que és visible des de la carretera principal que va de Tàrrega a Guissona, el Castell de Concabella és més que un Castell pels diferents...

30/06/2019 Observació del cel diürn

El castell de Concabella va acollir, diumenge 30 de juny, una activitat d'observació del cel diürn. Aquesta activitat, que va estar organitzada per els Espais Naturals de Ponent i l'Ajuntament de Plans de Sió, la va dur a terme en Joan Pujol d'Univers Quark, serveis...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra