16/01/2019 Comença la Ruta d’en Pius!

El famós naturalista Pius Font i Quer va elaborar un Quadern de Camp al seu pas pels espais naturals de Ponent, al llarg del segle passat. El pas del temps l’ha malmès i ara volem recuperar-lo. Aquest és l’objectiu de la nova activitat permanent que organitza el projecte Espais Naturals de Ponent, “La Ruta d’en Pius”. Es tracta d’una ruta per descobrir els diferents espais naturals de Ponent d’una manera diferent, entretinguda i divertida.

La ruta d’orientació, que ja es pot fer a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, la Serra de Bellmunt-Almenara, els Secans de Belianes-Preixana, l’AIguabarreig Segre-Cinca i els Secans de Mas de Melons i Alfés, arriba ara als Plans de Sió. Amb l’ajuda d’un quadernet amb l’explicació i normes del joc, consells i un mapa central, els visitants hauran de recórrer l’espai natural –d’uns 5 km- per trobar els animals i plantes que s’hi amaguen, descobrint la flora i fauna de la Segarra.

Els participants que aconsegueixin omplir els 10 quaderns (1 per espai) correctament, rebran un premi, a recollir a l’Associació Leader de Ponent (amb seu al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Mollerussa).

Els quaderns d’aquesta activitat, diferent, educativa i divertida, ideal per fer en família, poden recollir-se gratuïtament al Castell de Concabella des d’aquest cap de setmana.

Notícies

12/03/2019 Exposició d’escultures de Ramon Sanfeliu

El Castell de Concabella acull una nova exposició des del cap de setmana passat. Es tracta de "E scultures" de l'artista Ramon Sanfeliu, estudiant d'escultura a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Són escultures fetes utilitzant diversos materials:...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra