16/01/2019 Comença la Ruta d’en Pius!

El famós naturalista Pius Font i Quer va elaborar un Quadern de Camp al seu pas pels espais naturals de Ponent, al llarg del segle passat. El pas del temps l’ha malmès i ara volem recuperar-lo. Aquest és l’objectiu de la nova activitat permanent que organitza el projecte Espais Naturals de Ponent, “La Ruta d’en Pius”. Es tracta d’una ruta per descobrir els diferents espais naturals de Ponent d’una manera diferent, entretinguda i divertida.

La ruta d’orientació, que ja es pot fer a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, la Serra de Bellmunt-Almenara, els Secans de Belianes-Preixana, l’AIguabarreig Segre-Cinca i els Secans de Mas de Melons i Alfés, arriba ara als Plans de Sió. Amb l’ajuda d’un quadernet amb l’explicació i normes del joc, consells i un mapa central, els visitants hauran de recórrer l’espai natural –d’uns 5 km- per trobar els animals i plantes que s’hi amaguen, descobrint la flora i fauna de la Segarra.

Els participants que aconsegueixin omplir els 10 quaderns (1 per espai) correctament, rebran un premi, a recollir a l’Associació Leader de Ponent (amb seu al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Mollerussa).

Els quaderns d’aquesta activitat, diferent, educativa i divertida, ideal per fer en família, poden recollir-se gratuïtament al Castell de Concabella des d’aquest cap de setmana.

Notícies

19/05/2019 Racons encantadors de Plans de Sió.

El dominical Lectura del Diari Segre dedica un ampli reportatge als Espais Naturals de Ponent. Aquesta primavera s’han posat en marxa les ‘Rutes d’en Pius’, circuits d’orientació i ornitologia que ens animen a descobrir aquests espais. Una vintena de zones de les...

26/04/2019 L’Institut Guinovarda de Piera visiten Pedrolo

Un grup de 63 alumnes de l'IES Guinovarda de Piera han visitat el Castell de Concabella, l'aeròdrom dels Plans de Sió i el Castell de l'Aranyó.Han realitzat una visita guiada a l'Espai Pedrolo, de la mà de Dolors Pont, guia del castell, qui els ha fet descobrir la...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra