16/08/2019 El barber que no va suportar el dret de cuixa.

Aquest mes d’agost, el diari Ara, dedica un ampli reportatge al Patrimoni Cultural dels Castells Catalans i en especial als de la Segarra. Del Castell de Concabella ens en parla el periodista Daniel Romaní i n’explica la llegenda del barber ofès i també parla de l’espai Pedrolo, acompanyat per la guia del Castell, Dolors Pont, que ens en fa cinc cèntims.
“El barber de Concabella va enfurismar-se amb el senyor feudal, el del castell, per haver fet ús del dret de cuixa o dret de la primera nit: la dona del barber va haver de passar per la pedra. Doncs bé, el barber va esperar el moment d’afaitar el noble per venjar-se’n i el va degollar. La senyora del castell, en veure’s viuda i desconsolada, va manar capturar el barber, empresonar-lo i decapitar-lo. El seu cap va ser col·locat dins d’aquesta gàbia que veus aquí dalt, que havia fet penjar en aquesta torre del castell. Aquesta història ha anat passant de generació en generació”.

Notícies

28/10/2019 Visita de l’escola Fedac de Guissona.

Ens visiten els alumnes de 1r, 2n i 3r de l'Escola Fedac de Guissona. Han descobert el Centre d'Interpretació dels Secans de Lleida i l'Espai Pedrolo. Tots ells, han gaudit molt, tot coneixent més coses sobre la vida de Manuel de Pedrolo i també han visitat l'Aranyó,...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra