25/01/2020 'Gent de Concabella' mostra els retrats de 46 veïns del poble

L’exposició fotogràfica Gent de Concabella, un projecte dels sabadellencs Georgina Gorriz i Miquel Traveria, amb fotografies d’aquest últim, mostra un total de 46 retrats en blanc i negre realitzats al llarg de tot l’any 2019 a 46 persones de Concabella, cosa que suposa gairebé el 50% de la població. Els protagonistes de les fotos, les edats dels quals oscil·len entre els 14 i els 89 anys, han estat fotografiats en diferents indrets de Concabella i Ratera i amb un objecte que per a ells té un significat únic i personal. En la majoria de les fotos hi descobrirem les aficions de la gent del poble, però també hi ha nostàlgia pel temps passat, record per les persones que s’han anat quedant pel camí i sobretot molt amor a la terra i al poble. Tots els retratats es despullen emocionalment davant la càmera i resten exposats als ulls de tots els visitants.
 
Aquesta exposició és un veritable regal per a la gent de Concabella, un projecte únic i difícilment repetible, que demostra la força i la iniciativa del poble. En el transcurs de la inauguració es va llançar la proposta de repetir-lo d’aquí a 7 anys, però, malauradament, no serà el mateix, ja que dos dels retratats ja han mort.
 
Gent de Concabella forma part  del  projecte  fotogràfic de retrat Objectes Significants, que des del 2013 desenvolupen els sabadellencs entre diferents col·lectius (gent gran en residències i pisos tutelats, immigrants, víctimes de la Guerra Civil…) i  vol mostrar el vincle emocional que s’estableix entre persones i determinats objectes que per a elles tenen un significat únic i personal. Mostres de retrats d’altres col·lectius d’Objectes Significants han estat exposades a Sabadell, al Fineart (Igualada) i al Festimatge de Calella, entre d’altres.
 
La  sala d’exposicions del Castell de Concabella acollirà els 46 retrats, que van acompanyats d’un breu text explicatiu de cada imatge per posar-les en context, del 25 de gener al 30 d’abril. 
 

Notícies

Avís de tancament

El Castell de Concabella estarà tancat fins a nou avís a fi d'aplicar les mesures establertes per la Generalitat de Catalunya per aturar la propagació del coronavirus. Així doncs, també es posposa el concert de Jaume Llombart Sextet previst per al dissabte 14 de març....

02/03/2020 Convocat el XV Premi Literari 7 Lletres

El termini de presentació d'originals per poder concursar a la quinzena edició del premi literari 7 Lletres finalitza el dia 14 de març, a les 14.00 hores.Es tracta d'un recull de 7 relats de temàtica lliure en català. El premi, convocat per la Paeria de Cervera, el...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra