22/06/2021 Alumnes de segon i tercer d'ESO venen a visitar el Castell en bicicletes

Aquesta primavera ens han visitat grups d’alumnes de segon i tercer d’ESO interessats en l’època medieval que es desplacen en bicicletes d’un castell a l’altre, així combinen l’aprenentatge de la història amb l’educació física i l’observació de la natura, de manera que la sortida és molt més amena i enriquidora. La diversió no està renyida amb l’aprenentatge.

N’hi ha uns que segueixen la ruta dels castells dels Plans de Sió: Montcortès-Concabella-les Pallargues-l’Aranyó, i n’hi ha d’altres de més agosarats que fan una ruta una mica més llarga i amb més desnivell: Concabella-Florejacs-les Sitges-les Pallargues. Els alumnes, molts dels quals residents en zones urbanes i no acostumats a transitar per camins, valoren la iniciativa molt positivament, ja que els permet conèixer de ben a prop i tot fent esport el patrimoni històric i paisatgístic de la Segarra.

Dos d’aquests grups feien el treball de síntesi anomenat L’Edat Mitjana a la Segarra, un projecte únic i exclusiu que ofereix el Consell Esportiu de la Segarra.

Notícies

15/09/2021 Setena temporada d’activitats culturals al Castell

L’associació cultural Amics del Castell de Concabella ha presentat la setena temporada d’activitats culturals, després de més d’un any aturats a causa de la covid-19.Com ja és tradició, la temporada s’inicia amb el Festival de Música Castell de Concabella, que enguany...

12/07/2021 Ramon Pardina, guanyador del XVI Premi 7lletres

Ramon Pardina, escriptor i guionista, és el guanyador de la setzena edició del premi literari 7lletres amb l'obra El gran circ domèstic. En els 7 relats del llibre, l'autor entrelliga la vida més quotidiana, domèstica, amb la sorpresa i l'experiència fantàstica per...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra