06/03/2023 'Els enigmes d'en Pius', un juego de orientación para disfrutar en familia

A Concabella tenim un nou recurs ecoturístic per al públic familiar. Es tracta d’Els enigmes d’en Pius, un joc d’orientació instal·lat al voltant de Concabella (espai natural dels Plans de Sió).

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final. La ruta és circular, apta tant per fer en bicicleta com caminant, i té un recorregut de 6 km.

El joc, impulsat per l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, compta amb 5 rutes més, que es troben instal·lades als secans de Mas de Melons i Alfés, a l’estany d’Ivars i Vila-sana, a l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, als secans de Belianes-Preixana i a l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

Amb aquests itineraris es pretén, d’una banda, fomentar la visita als espais de forma autònoma i amena, i de l’altra, suscitar el respecte per la natura i, concretament, pels hàbitats i espècies que viuen en aquests entorns naturals. Amb l’impuls d’aquest nou producte ecoturístic també s’ha volgut fer una aposta per defugir les pantalles, per això es demana als visitants que, quan juguin, ho facin seguint només les indicacions descrites en cada un dels mapes, ja que les rutes estan dissenyades i pensades per poder-les realitzar sense necessitat d’aplicacions ni aparells mòbils.

Els mapes dels diferents recorreguts els trobareu al web d’Espais Naturals de Ponent (vegeu l’enllaç).

Noticias

07/05/2023 Vuelve la tan esperada Fira del Barber

07/05/2023 Vuelve la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrará la quinta edición de la Fira del Barber el domingo 7 de mayo. Después de un parón de 5 años, este año el Grup de Joves del municipio y el Ayuntamiento de Els Plans de Sió han decidido retomar este certamen ferial ambientado en la época medieval....

Castell de Concabella

una puerta para descubrir la Segarra