01/08/2019 El Butlletí Turístic Ara Lleida esmenta la nova Ruta dels Castells dels Plans de Sió.

El Butlletí Turístic de la Província de Lleida, d’aquest mes d’agost, es fa ressò de la nova Ruta dels Castells dels Plans de Sió i li dedica una notícia. Aquest mes passat es va posar en marxa la ruta que inclou 5 castells de la comarca de la Segarra: el de Concabella i el de les Pallargues, que es visiten per l’interior, i els de l’Aranyó, Ratera i Moncortès, que es poden veure exteriorment. La visita a les cinc construccions medievals es fa amb guia.
La visita a Concabella inclou l’Espai Pedrolo, dedicat a divulgar la trajectòria vital i literària d’un dels escriptors més prolífics de les lletres catalanes; el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, una denominació creada per donar a conèixer els castells de frontera que a finals del segle X i a començaments de l’XI s’aixequen a les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, i l’exposició permanent Els secans de Lleida, que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels paisatges pseudoestèpics.
Així doncs, Al ric patrimoni paisatgístic i cultural de la comarca de la Segarra, terra de paratges sobris i de poblets amb encant, s’afegeix ara un nou atractiu: un paquet turístic que atansa al visitant a algunes de les fortaleses més emblemàtiques de la comarca.

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra