04/02/2019 El premi literari 7lletres presenta les bases de la 14a edició

L’Espai Pedrolo del castell de Concabella va acollir, divendres 1 de febrer, la presentació de les bases de la 14a edició del premi literari 7lletres, un recull de 7 relats de temàtica lliure en català.

En l’acte, el regidor de cultura de la Paeria de Cervera, Jaume Rossich, i el conseller comarcal de cultura, Ramon Armengol, van fer un repàs als tretze anys de trajectòria del premi i van destacar i agrair la implicació de institucions públiques, Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs; l’aportació d’empreses privades, Prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup Segre i Informàtica 1Minut i la participació d’entitats públiques i privades de la Segarra.

També van destacar la participació en el premi 7lletres d’escriptors d’arreu dels Països Catalans, com ho demostra el fet que en les edicions anteriors han estat guanyadors dos autors de les Illes Balears, dos del País Valencià i la resta del Principat. Van excusar l’assistència d’Adelais de Pedrolo i van destacar que el reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo és un dels motius principals de la iniciativa 7lletres. El premi literari i més coses.

A més del premi literari, durant 7 setmanes (del mes de maig fins a primers de juliol) s’organitzen una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la figura i l’obra de Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra. Aquestes activitats finalitzen amb el lliurament del premi literari i suposen la participació coordinada de diferents entitats culturals públiques i privades de la comarca.

El període de participació està obert fins al dia 1 de març, moment en què un jurat format per 5 persones de l’àmbit de la literatura decidiran el guanyador. El lliurament del premi serà el divendres 5 de juliol en el transcurs d’una festa literària. El premi està dotat amb 7.000 euros i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors.

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra