06/01/2019 Un concert amb instruments reciclats omple de públic el Castell de Concabella

El Castell de Concabella ha acollit l’únic concert que interpretarà a Catalunya, l’Orquestra d’instruments reciclats de Cateura, formada per un grup de 20 joves músics que viuen en una comunitat emplaçada a l’entorn de l’abocador de Cateura, el més gran d’Asunción, a Paraguai. Sota la direcció de Favio Chávez, l’orquestra ha interpretat cançons de grups i artistes tan coneguts com els Beatles i Frank Sinatra i música clàssica i folklòrica paraguaiana amb instruments de corda, vent i percussió, construïts amb materials reciclats recollits en l’abocador de prop on viuen. L’Enric Ribalta i la Lana Kovacevic, van viatjar a Cateura per dur a terme un voluntariat i van conèixer de primera mà aquest projecte musical.

L’objectiu de l’orquestra és formar, a través de la música, nens i joves que viuen en condicions de vulnerabilitat i exclusió social i ajudar-los a aprendre a desenvolupar la seva capacitat creativa i a tenir accés a oportunitats per millorar el seu futur.

La gira d’aquesta singular orquestra paraguaiana continuarà per França, i finalment arribarà a Alemanya on actuaran en ciutats com Bremen o Berlín, i finalitzarà el pròxim 23 de gener.

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra