06/03/2023 'Els enigmes d'en Pius', un joc d'orientació per gaudir en família de la natura

A Concabella tenim un nou recurs ecoturístic per al públic familiar. Es tracta d’Els enigmes d’en Pius, un joc d’orientació instal·lat al voltant de Concabella (espai natural dels Plans de Sió).

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final. La ruta és circular, apta tant per fer en bicicleta com caminant, i té un recorregut de 6 km.

El joc, impulsat per l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, compta amb 5 rutes més, que es troben instal·lades als secans de Mas de Melons i Alfés, a l’estany d’Ivars i Vila-sana, a l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, als secans de Belianes-Preixana i a l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

Amb aquests itineraris es pretén, d’una banda, fomentar la visita als espais de forma autònoma i amena, i de l’altra, suscitar el respecte per la natura i, concretament, pels hàbitats i espècies que viuen en aquests entorns naturals. Amb l’impuls d’aquest nou producte ecoturístic també s’ha volgut fer una aposta per defugir les pantalles, per això es demana als visitants que, quan juguin, ho facin seguint només les indicacions descrites en cada un dels mapes, ja que les rutes estan dissenyades i pensades per poder-les realitzar sense necessitat d’aplicacions ni aparells mòbils.

Els mapes dels diferents recorreguts els trobareu al web d’Espais Naturals de Ponent (vegeu l’enllaç).

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra