07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrarà la cinquena edició de la Fira del Barber el diumenge 7 de maig. Després d’una aturada de 5 anys, enguany el Grup de Joves del municipi i l’Ajuntament dels Plans de Sió han decidit reprendre aquest certamen firal ambientat en l’època medieval.

Les activitats s’iniciaran a les 11 del matí amb una gimcana infantil, a la plaça de l’Església. Els participants, després de resoldre una sèrie de proves, hauran de trobar un tresor amagat. Aconseguiran desxifrar l’enigma del mapa?

A les 12 del migdia, hi haurà la tan esperada representació de la llegenda del barber, a càrrec de la companyia La Guilla Teatre. Conten que a l’època del feudalisme, el barber de Concabella va degollar el senyor feudal per haver fet ús del dret de cuixa amb la seva dona, la Rita. Aquest crim no podia quedar impune: la senyora del castell va manar capturar el barber, empresonar-lo i, posteriorment, decapitar-lo. El seu cap, per a escarment de tota la població, va ser col·locat dins d’una gàbia que va fer penjar de la Torre Major del castell. Aquesta macabra llegenda s’ha anat transmetent de generació en generació des de temps antic i justament s’escenificarà a la plaça Major, davall de la gàbia, que encara oneja al capdamunt de la torre.

Per refer-se del sobresalt, a la 1 del migdia es podrà fer el vermut, que estarà amenitzat per una sessió musical a càrrec d’un discjòquei, i també hi haurà un torneig de futbolí obert a la participació de tothom. I a dos quarts de tres, dinar popular. Per poder participar en el torneig i en el dinar, cal inscriure’s a l’enllaç que us posem a l’esquerra d’aquesta notícia.

A les 5 de la tarda, i com a cloenda de la fira, s’inaugurarà un mural ornitològic de gran format de l’artista Swen Schmitz Coll, que formarà part del projecte global Enciclopèdia Mural per realçar la fauna dels secans que envolten Concabella. El mural decorarà la façana d’una casa del carrer Raval de Concabella i l’artista d’Ivars d’Urgell ja el començarà a pintar el dissabte 6 de maig.

Durant tot el matí, als carrers del poble hi haurà parades de productes d’artesania i agroalimentació, servei de taverna i al castell farem jornada de portes obertes.

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra