10/07/2019 Exposició "Les dones de la Ronda de Sant Antoni" d'Iván-Oliver A.P.

La sala d’exposicions del castell de Concabella acull, des del passat 23 de juny, l’exposició de “Les dones de la Ronda de Sant Antoni” d’Iván-Oliver A.P. dins del premi literari 7lletres. Aquesta exposició es pot visitar fins a mitjants de mes, en l’horari d’obertura del Castell, dissabte i diumenges de 10 a 14 hores.

El projecte reflexiona, a través dels retrats escultòrics en bosses de plàstic, sobre la prostitució i el procés de mecanització al qual es sotmès el cos femení en plena zona comercial de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona, i sobre com la necessitat, la indiferència i el desemparament institucional sustenten una situació extrema.
La veu d’aquestes realitats de mares, filles, germanes, cosines, ties, nebodes… es materialitza en peces termoformades en el mateix rostre de qui ha col•laborat en el projecte, de manera que donen forma i significat a les bosses de plàstic.
A causa de la materialitat i les connotacions adquirides, les bosses actuen també com a contingut i continent del retrat, de la identitat d’aquest, al mateix temps que queda despullat d’aquesta identitat en convertir-se en un producte més del capitalisme salvatge mitjançant una mirada de subverció d’analogies, una visió associativa, de reinterpretació i refundació de les relacions vitals, ètiques, socials, polítiques i estètiques.

Notícies

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

Des del Castell de Concabella us desitgem molt bones festes i un bon any 2024 ple de cultura. Aprofitem l'avinentesa per comunicar-vos que el Castell estarà tancat totes les festes: des del 25 de desembre fins al 7 de gener. Ens retrobem, doncs, el 13 de gener de...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra