11/10/2022 Montse Milan guanya el 17è Premi Literari 7lletres

Montse Milan Moliné, amb Manual de supervivència, és la guanyadora de la dissetena edició del Premi Literari 7Lletres, lliurat el divendres 7 d’octubre en un acte celebrat al Castell de Concabella.

Manual de supervivència és una història d’històries. La fredor de la gran ciutat és el marc que delimita uns personatges marcats per un fet passat que aflora en el present. Les seves vides es van entreteixint fins a mostrar un conjunt ben divers de foscors humanes. L’estil precís i àgil de l’autora abraça les veus íntimes i els tocs generals de denúncia, una fusió que manté hàbilment de principi a fi.

Montse Milan Moliné (Lleida, 1982) és mestra d’educació infantil. Com a escriptora s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Laboratori de Lletres, també de Barcelona. S’ha donat a conèixer en el vessant d’escriptora en diferents col·laboracions i concursos literaris, on ha guanyat els primers premis al Concurs de Relats Setmana de la Lectura d’Esterri d’Àneu (2018 i 2019), amb La mort d’endins i Tercer acte; al II Concurs de Microrelats de la Vall Fosca (2018 i 2020), amb Plof! i Aventura lèxica. Ha estat finalista al Premi Vent del Port (2018, 2019 i 2021), amb L’arengada, El davantal brut i El món sense Petrus Salinger. Des del 2018 col·labora a la revista La Borrufa amb microrelats, poesia visual i ressenyes literàries. Als afores, publicat per Voliana Edicions, és el seu primer llibre.

El premi 7lletres, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7.000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les terres de Lleida. En l’edició d’enguany, s’ha rebut un total de 38 exemplars. El jurat ha estat format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Josep Maria Rodríguez i Anna Punsoda.

La gala de lliurament del guardó va recuperar el model tradicional de gala festiva que la pandèmia va obligar a eliminar en les edicions del 2020 i 2021. Així, els assistents van poder gaudir de l’espectacle literari Quatre parets fan una casa. Habitar, crear i morir a través del Mapa Literari Català, produït per Espais Escrits i interpretat magistralment pels actors Marta Tricuera i Jep Barceló, amb l’acompanyament de la violinista Alba Hinojosa. La sala on es va celebrar aquest acte lluïa la instal·lació Inspiració infinita del fotògraf Sebastià Caus. I tot seguit també es va poder reprendre el sopar refrigeri per a tots els assistents.

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra i dels ajuntaments de Cervera, Tàrrega i els Plans de Sió. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va parlar en representació de les quatre entitats convocants i va destacar la importància del 7lletres per homenatjar l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo i també el fet d’haver-se incorporat Tàrrega enguany en l’organització del premi.

 

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra