12/9/2023 Els Amics del Castell presenten el programa de la temporada 2023-2024

cartell

L’associació cultural Amics del Castell de Concabella porta grans noms de l’escena artística catalana i internacional a l’escenari del castell aquest curs 2023-2024.

Enguany s’arriba a la majoria d’edat del Festival de Música i per commemorar aquesta efemèride presenten un cartell de luxe. El primer concert, el dia 7 d’octubre, anirà a càrrec de la formació Sikarra Consort, integrada per Enric Ribalta (flauta), Encarna Monzó (oboè), Joan Espina (violí), Ramon Aragall (fagot) i Eva del Campo (clavicèmbal), que interpretarà obres mestres del barroc. El 21 d’octubre, el gran pianista Josep Maria Colom oferirà un recital de música catalana i espanyola. I el tercer concert anirà a càrrec del Trio Zukerman. Pinchas Zukerman és un reconegut violinista i director d’orquestra israelià. Amb més de 100 àlbums, dos premis Grammy® i 21 nominacions, ha estat tot un fenomen del món de la música durant més de quatre dècades. Ha rebut la Medalla Nacional de les Arts del president Ronald Reagan i el premi Isaac Stern a l’excel·lència artística en música clàssica. Aquest concert, però, i de forma excepcional, se celebrarà el 7 d’abril i no a l’octubre com seria d’esperar.

Pel que fa a la setena edició del JazzConcabella, també ofereixen una programació molt remarcable. Aixecaran el teló del festival, el 13 de gener, Carme Canela i Rai Paz Trio. El 3 de febrer, el saxofonista novaiorquès Chris Cheek actuarà en format quintet i amb el bateria Jordi Rossy, un habitual del JazzConcabella. Presentaran l’àlbum Saturday Songs. I el quartet del trompetista Raynald Colom tancarà el festival el dissabte 16 de març.

Enguany, també hi haurà presentacions de llibres. El dia 11 de novembre, el pianista i compositor Antoni Tolmos parlarà de la seva obra Tu mejor escenario, que ofereix 12 claus per actuar de manera efectiva en públic i en la vida. Tolmos amenitzarà la vetllada, conduïda per Lana Kovačević, amb intervencions musicals al piano. I el 16 de desembre, l’editorial Fragmenta presentarà tres títols: El primer manament, de Jordi Graupera, No diràs el nom de Déu en va, d’Ignasi Moreta, i Santificaràs les festes, de Maria Garganté. L’acte serà moderat per la periodista i escriptora Anna Punsoda, que donarà a conèixer aquesta nova col·lecció de l’editorial sobre els 10 manaments.

Com a novetat en les activitats dels Amics del Castell, aquesta temporada hi haurà un espectacle de flamenc, que anirà a càrrec de la companyia lleidatana Por Tacones i tindrà lloc el 27 d’abril.

El punt final el posarà, el dia 11 de maig, l’espectacle de poesia dramatitzada Instants previs, a càrrec dels actors Marta Tricuera i Josep Sobrevals.

En definitiva, una programació que portarà una desena de propostes variades, del més alt nivell i per a tots els públics a l’escenari del Castell de Concabella.

 

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra