16/01/2019 Comença la Ruta d’en Pius!

El famós naturalista Pius Font i Quer va elaborar un Quadern de Camp al seu pas pels espais naturals de Ponent, al llarg del segle passat. El pas del temps l’ha malmès i ara volem recuperar-lo. Aquest és l’objectiu de la nova activitat permanent que organitza el projecte Espais Naturals de Ponent, “La Ruta d’en Pius”. Es tracta d’una ruta per descobrir els diferents espais naturals de Ponent d’una manera diferent, entretinguda i divertida.

La ruta d’orientació, que ja es pot fer a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, la Serra de Bellmunt-Almenara, els Secans de Belianes-Preixana, l’AIguabarreig Segre-Cinca i els Secans de Mas de Melons i Alfés, arriba ara als Plans de Sió. Amb l’ajuda d’un quadernet amb l’explicació i normes del joc, consells i un mapa central, els visitants hauran de recórrer l’espai natural –d’uns 5 km- per trobar els animals i plantes que s’hi amaguen, descobrint la flora i fauna de la Segarra.

Els participants que aconsegueixin omplir els 10 quaderns (1 per espai) correctament, rebran un premi, a recollir a l’Associació Leader de Ponent (amb seu al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Mollerussa).

Els quaderns d’aquesta activitat, diferent, educativa i divertida, ideal per fer en família, poden recollir-se gratuïtament al Castell de Concabella des d’aquest cap de setmana.

Notícies

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

Des del Castell de Concabella us desitgem molt bones festes i un bon any 2024 ple de cultura. Aprofitem l'avinentesa per comunicar-vos que el Castell estarà tancat totes les festes: des del 25 de desembre fins al 7 de gener. Ens retrobem, doncs, el 13 de gener de...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra