16/08/2019 El barber que no va suportar el dret de cuixa.

Aquest mes d’agost, el diari Ara, dedica un ampli reportatge al Patrimoni Cultural dels Castells Catalans i en especial als de la Segarra. Del Castell de Concabella ens en parla el periodista Daniel Romaní i n’explica la llegenda del barber ofès i també parla de l’espai Pedrolo, acompanyat per la guia del Castell, Dolors Pont, que ens en fa cinc cèntims.
“El barber de Concabella va enfurismar-se amb el senyor feudal, el del castell, per haver fet ús del dret de cuixa o dret de la primera nit: la dona del barber va haver de passar per la pedra. Doncs bé, el barber va esperar el moment d’afaitar el noble per venjar-se’n i el va degollar. La senyora del castell, en veure’s viuda i desconsolada, va manar capturar el barber, empresonar-lo i decapitar-lo. El seu cap va ser col·locat dins d’aquesta gàbia que veus aquí dalt, que havia fet penjar en aquesta torre del castell. Aquesta història ha anat passant de generació en generació”.

Notícies

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrarà la cinquena edició de la Fira del Barber el diumenge 7 de maig. Després d’una aturada de 5 anys, enguany el Grup de Joves del municipi i l’Ajuntament dels Plans de Sió han decidit reprendre aquest certamen firal ambientat en l’època medieval. Les...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra