22/09/2022 Presentació de la vuitena temporada d'activitats culturals al Castell

L’associació Amics del Castell de Concabella ha presentat una programació cultural de luxe per a aquesta temporada 2022-2023. 

S’obrirà el teló de l’escenari el dia 15 d’octubre amb l’inici de la dissetena edició del Festival de Música Castell de Concabella. El Trio Fortuny, format pel violinista Joel Bardolet, el violoncel·lista Pau Codina i el pianista Marc Heredia, interpretarà els grans trios de Beethoven i Mendelssohn. El 5 de novembre tocarà el torn del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit pel cerverí Xavier Puig, que oferirà un concert dedicat als cent anys del cançoner català. I per tancar el festival, el 26 de novembre actuarà l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Josep Maria Colom al piano, Enric Ribalta a la flauta i Joan Espina com a violí solista i concertino director, que interpretarà obres de Bach i Mozart.

Aquesta temporada també acollirà la presentació de dos llibres: el 17 de desembre, De carlinades per la Segarra històrica, un treball a cavall de la narració i el reportatge històric de Jaume Moya; i el 21 de gener, la novel·la Sucre amb olor de sang d’Àngel Guàrdia.

El 14 de gener començarà la sisena edició del JazzConcabella, amb l’actuació de Patricia McGill i Javier Juanco Quartet, que presentaran el seu treball discogràfic Temps de Pedrolo. El 4 de febrer, l’escenari del Castell acollirà per primera vegada un concert de flamenc jazz amb Benavent, Di Geraldo i Pardo Trio. I el 4 de març s’acabarà el festival amb l’actuació de Víctor de Diego Quartet, que oferirà temes propis i també estàndards del jazz.

Enguany, com a novetat en la programació dels Amics del Castell de Concabella, hi haurà un concert de rumba catalana. Serà el dia 15 d’abril i anirà a càrrec de Pep Lladó i la Two Rivers Band, que presentaran el disc Les petites certeses.

Al maig finalitza la temporada d’activitats i, com ja és tradició, ho fa amb poesia. El dia 20 tindrà lloc un espectacle poeticomusical a càrrec del poeta i rapsode Josep Pedrals, que interpretarà poemes de Viladot, Pla, Espinàs, Pedrolo i Maragall, acompanyat de la guitarra de Guillem Callejón.

Es tracta d’una temporada completa i atractiva, que portarà al Castell de Concabella importants formacions del panorama musical, a la qual s’espera una bona afluència de públic.

Notícies

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrarà la cinquena edició de la Fira del Barber el diumenge 7 de maig. Després d’una aturada de 5 anys, enguany el Grup de Joves del municipi i l’Ajuntament dels Plans de Sió han decidit reprendre aquest certamen firal ambientat en l’època medieval. Les...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra