25/01/2020 'Gent de Concabella' mostra els retrats de 46 veïns del poble

L’exposició fotogràfica Gent de Concabella, un projecte dels sabadellencs Georgina Gorriz i Miquel Traveria, amb fotografies d’aquest últim, mostra un total de 46 retrats en blanc i negre realitzats al llarg de tot l’any 2019 a 46 persones de Concabella, cosa que suposa gairebé el 50% de la població. Els protagonistes de les fotos, les edats dels quals oscil·len entre els 14 i els 89 anys, han estat fotografiats en diferents indrets de Concabella i Ratera i amb un objecte que per a ells té un significat únic i personal. En la majoria de les fotos hi descobrirem les aficions de la gent del poble, però també hi ha nostàlgia pel temps passat, record per les persones que s’han anat quedant pel camí i sobretot molt amor a la terra i al poble. Tots els retratats es despullen emocionalment davant la càmera i resten exposats als ulls de tots els visitants.
 
Aquesta exposició és un veritable regal per a la gent de Concabella, un projecte únic i difícilment repetible, que demostra la força i la iniciativa del poble. En el transcurs de la inauguració es va llançar la proposta de repetir-lo d’aquí a 7 anys, però, malauradament, no serà el mateix, ja que dos dels retratats ja han mort.
 
Gent de Concabella forma part  del  projecte  fotogràfic de retrat Objectes Significants, que des del 2013 desenvolupen els sabadellencs entre diferents col·lectius (gent gran en residències i pisos tutelats, immigrants, víctimes de la Guerra Civil…) i  vol mostrar el vincle emocional que s’estableix entre persones i determinats objectes que per a elles tenen un significat únic i personal. Mostres de retrats d’altres col·lectius d’Objectes Significants han estat exposades a Sabadell, al Fineart (Igualada) i al Festimatge de Calella, entre d’altres.
 
La  sala d’exposicions del Castell de Concabella acollirà els 46 retrats, que van acompanyats d’un breu text explicatiu de cada imatge per posar-les en context, del 25 de gener al 30 d’abril. 
 

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra