25/04/2022 Els Plans de Sió i Tàrrega s’afegeixen a l’organització del premi literari 7lletres

El Castell de Concabella ha acollit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament dels Plans de Sió, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i l’Ajuntament de Tàrrega per la coorganització del 7lletres. El premi literari i més coses, que enguany celebrarà la dissetena edició.

Des del 2006, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo convoquen aquest premi literari i organitzen un seguit d’activitats culturals per diversos indrets de la Segarra per homenatjar la figura, l’obra i el pensament de Manuel de Pedrolo. Aquest any s’hi han afegit els ajuntaments dels Plans de Sió i Tàrrega. El primer ja hi participava des d’un bon començament per raons òbvies: l’Aranyó, lloc de naixement de l’escriptor, forma part d’aquest municipi i, a més, el Castell de Concabella compta amb l’Espai Pedrolo i el fons documental de l’escriptor. I pel que fa a Tàrrega, la seva alcaldessa, M. Alba Pijuan Vallverdú, ha manifestat que la incorporació a 7lletres era necessària atesa la vinculació vital i sentimental de Pedrolo amb la ciutat, i sobretot ara, que la casa on va viure l’escriptor es convertirà en casa museu.

Quant al premi, aquest any hi ha hagut alteracions en les dates. El termini de presentació d’originals s’allarga fins al 30 de juny i l’atorgament del premi serà el 7 d’octubre. Però la voluntat és que en les pròximes edicions l’acte de lliurament del premi torni a ser pels volts del 7 de juliol.

El tret de sortida de les activitats culturals el donarà Viladot versus Pedrolo en el marc del festival de creació contemporània Embarrat, que se celebrarà entre el 27 de maig i el 5 de juny al Museu Trepat de Tàrrega. Aquesta activitat confrontarà els dos escriptors i s’organitza amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de Guillem Viladot, amic de Pedrolo. Altres actes seran  la presentació del llibre guanyador de la 16a edició del 7Lletres i  de la novel·la Visita a la senyora Soler (l’inèdit de Pedrolo que ha sortit publicat recentment), la senyalització d’una ruta poètica pel cementiri de Cervera, el trasllat de les despulles de Manuel de Pedrolo a l’Aranyó i el lliurament del premi al Castell de Concabella.

A la foto, de dreta a esquerra, Xavier Pintó, alcalde dels Plans de Sió; Joan Santacana, paer en cap de Cervera; Francesc Lluch, president del Consell Comarcal de la Segarra, i M. Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, en el moment de la signatura del conveni.

Notícies

7/7/2023 Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

7/7/2023 Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

Francesc Duch Casanova guanya la 18a edició del Premi 7lletres amb El futur que volíem i es converteix en el primer autor que obté el premi per segona vegada. Els 7 relats que formen part d’El futur que volíem, segons afirma el jurat, estan escrits amb una “prosa...

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

07/05/2023 Torna la tan esperada Fira del Barber

Concabella celebrarà la cinquena edició de la Fira del Barber el diumenge 7 de maig. Després d’una aturada de 5 anys, enguany el Grup de Joves del municipi i l’Ajuntament dels Plans de Sió han decidit reprendre aquest certamen firal ambientat en l’època medieval. Les...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra