26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com ja és habitual en aquest dia, es farà jornada de portes obertes durant tot el matí per animar els visitants de la fira a conèixer aquest gran equipament cultural de manera gratuïta.

A les 12 del migdia hi haurà un torneig de futbolí obert a tothom. Les parelles que hi vulguin participar s’hi han d’inscriure. Mentrestant, a la taverna, que estarà oberta durant tot el dia, s’hi podrà fer el vermut, ambientat amb música, i gaudir-lo en bona companyia.

A les 13.30 hores se celebrarà el tan esperat concurs de barbes. Qui hi vulgui participar també s’hi ha d’inscriure. La millor barba guanyarà un premi.

A les 14.15 hores tindrà lloc el lliurament de premis tant del concurs de futbolí com del de barbes. Tot seguit, dinar popular a càrrec de Codi-0. Fins al 21 de maig hi ha temps per apuntar-se tant al dinar com als concursos. Davall de la fotografia trobareu l’enllaç per poder-vos-hi inscriure.

A les 16.30, els membres de La Botxa faran un taller de ceràmica per a infants perquè puguin experimentar la seva creativitat amb el fang i l’argila.

Butai Produccions clourà la fira, a les 6 de la tarda, amb la tradicional representació de la llegenda del barber. Conten que a l’època del feudalisme, el barber de Concabella va degollar el senyor feudal perquè havia fet ús del dret de cuixa amb la seva dona, la Rita. Com que aquest crim no podia quedar impune, la senyora del castell va manar capturar el barber, empresonar-lo i, posteriorment, decapitar-lo. El seu cap, per a escarment públic, va ser col·locat dins d’una gàbia, que van penjar de la torre major del castell. En cada edició de la Fira del Barber tenim l’oportunitat de rememorar aquesta llegenda, tot i que aquesta història, a Concabella, la tenim ben present perquè a la torre encara s’hi pot veure una gàbia penjada.

La Fira del Barber és organitzada pel grup de joves La Botxa i l’Ajuntament dels Plans de Sió, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Totes les activitats són gratuïtes, excepte el dinar.

Foto: Miquel Traveria.

 

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

Des del Castell de Concabella us desitgem molt bones festes i un bon any 2024 ple de cultura. Aprofitem l'avinentesa per comunicar-vos que el Castell estarà tancat totes les festes: des del 25 de desembre fins al 7 de gener. Ens retrobem, doncs, el 13 de gener de...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra