7/7/2023 Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

XVIII 7lletres

Francesc Duch Casanova guanya la 18a edició del Premi 7lletres amb El futur que volíem i es converteix en el primer autor que obté el premi per segona vegada.

Els 7 relats que formen part d’El futur que volíem, segons afirma el jurat, estan escrits amb una “prosa quirúrgica i un ritme turbulent”. “Destaquen per l’originalitat dels punts de vista: nenes maltractades, adolescents ociosos, adults autocomplaents… Atrapen el lector i el traslladen als escenaris més diversos, contagiant-li l’ambient del relat i l’estat d’ànim dels seus protagonistes.”

Francesc Duch Casanova (Girona, 1987) és escriptor, diplomat en fisioteràpia i té un postgrau en coaching de la salut. Ha fet cursos d’escriptura i anàlisi de guió a l’escola Showrunners de Barcelona. Ha viscut i treballat a París i a Mont-real. A més de relats publicats en llibres d’autoria col·lectiva, ha publicat els conjunts de relats Altres mares (Pagès Editors, 2019), guanyador del XIII Premi 7 Lletres, i El vol de l’Alícia i altres contes (Viena Edicions, 2021), guardonat amb el 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa i 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu. Joana és la seva primera novel·la, guardonada amb el XXXIX Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre.

En l’edició d’enguany, la divuitena, s’han rebut un total de 17 exemplars. El jurat ha estat format per Júlia Ojeda, Emili Bayo, Xavier Vidal, Josep Maria Rodríguez i Anna Punsoda. El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7.000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les terres de Lleida.

El Castell de Concabella ha acollit el divendres 7 de juliol l’acte de lliurament del premi literari, que ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga. Presentat per la periodista Magda Gregori, ha estat amenitzat per la cantautora Meritxell Gené i el guitarrista Txabi Abrego. La secretària del jurat, Anna Punsoda, ha mantingut una breu conversa amb el guanyador al voltant dels 7 relats que integren El futur que volíem.

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra i dels ajuntaments de Cervera, Tàrrega i els Plans de Sió. I compta amb el mecenatge de Prefabricats Pujol i Pagès Editors.

Foto: Miquel Traveria

 

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra