12/07/2021 Ramon Pardina, guanyador del XVI Premi 7lletres

Ramon Pardina, escriptor i guionista, és el guanyador de la setzena edició del premi literari 7lletres amb l’obra El gran circ domèstic. En els 7 relats del llibre, l’autor entrelliga la vida més quotidiana, domèstica, amb la sorpresa i l’experiència fantàstica per fer-nos reflexionar.

Pardina, que ha treballat com a guionista en programes d’humor com Polònia, El Foraster o Late Motiv, es va declarar admirador de Manuel de Pedrolo i va afirmar que s’hi identificava, principalment, perquè li agradava combinar la literatura de qualitat amb una literatura propera i popular. També va donar les gràcies a l’organització per apostar pel conte com a gènere literari.

L’acte del lliurament del premi, en un format reduït a causa de la pandèmia, va tindre lloc el divendres 9 de juliol al Castell de Concabella i va ser amenitzat per la violoncel·lista Aina Carulla Huguet. El president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, en el seu parlament va destacar que si es vol aconseguir un país fort s’ha d’apostar fermament per la cultura i que el 7lletres n’era un exemple.

El premi està dotat amb 7.000 euros i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors. En l’edició d’enguany es van rebre un total de 33 originals. El jurat estava format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament dels Plans de Sió.

Notícies

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i...

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra