12/07/2021 Ramon Pardina, guanyador del XVI Premi 7lletres

Ramon Pardina, escriptor i guionista, és el guanyador de la setzena edició del premi literari 7lletres amb l’obra El gran circ domèstic. En els 7 relats del llibre, l’autor entrelliga la vida més quotidiana, domèstica, amb la sorpresa i l’experiència fantàstica per fer-nos reflexionar.

Pardina, que ha treballat com a guionista en programes d’humor com Polònia, El Foraster o Late Motiv, es va declarar admirador de Manuel de Pedrolo i va afirmar que s’hi identificava, principalment, perquè li agradava combinar la literatura de qualitat amb una literatura propera i popular. També va donar les gràcies a l’organització per apostar pel conte com a gènere literari.

L’acte del lliurament del premi, en un format reduït a causa de la pandèmia, va tindre lloc el divendres 9 de juliol al Castell de Concabella i va ser amenitzat per la violoncel·lista Aina Carulla Huguet. El president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, en el seu parlament va destacar que si es vol aconseguir un país fort s’ha d’apostar fermament per la cultura i que el 7lletres n’era un exemple.

El premi està dotat amb 7.000 euros i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors. En l’edició d’enguany es van rebre un total de 33 originals. El jurat estava format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament dels Plans de Sió.

Notícies

26/01/2021 ‘Gent de Concabella’ s’exposa a Sabadell

El projecte fotogràfic Gent de Concabella, de Miquel Traveria i Georgina Gorriz, es pot veure fins al 13 de febrer al Casal Pere Quart de Sabadell. En aquesta ocasió s'exhibeixen 36 dels 62 retrats de què consta la col·lecció. Les fotos, en blanc i negre i...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra