20/09/2020 La segarrenca Ester Enrich Coma guanya el 7Lletres

Ester Enrich Coma, amb l’obra Blanc sobre negre, s’ha emportat la quinzena edició del Premi Literari 7Lletres de contes, que es va lliurar el divendres 18 de setembre al Castell de Concabella. És la primera vegada que recau a la Segarra. La guanyadora, que es va mostrar molt feliç per haver aconseguit “el premi de casa”, és filla de Castellnou d’Oluges, tot i que actualment viu a Alcover. “És un somni fet realitat. He visualitzat aquest moment moltes vegades. El 7Lletres és un referent en la literatura catalana, hi ha pocs premis i poques editorials que apostin pel conte, pel relat, que el col·loquin al seu lloc com a gènere”, va afirmar emocionada.

Blanc sobre negre narra la història de 7 dones de diferents edats i cadascuna es presenta en la seva forma única d’entendre el món i la vida. “Amb totes les complexitats que implica ser persona, es mostren com una matrioixca infinita d’emocions, de pors, d’alegries, d’anhels…” i a través de diferents vivències es van trobant a si mateixes. Aquestes 7 dones representen totes les dones, “cadascuna amb els seus colors pintant el món i pintant-lo juntes”, en paraules de l’escriptora.

El Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, la Fundació Manuel de Pedrolo i l’Ajuntament dels Plans de Sió convoquen anualment aquest premi, que està dotat amb 7.000 euros i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors.

Amenitzat per la música en directe de la Beth Rius i la Lídia Soldevila, alumnes del Conservatori de Cervera, l’acte també va homenatjar Josep Maria Llobet, activista cultural cerverí i un dels impulsors del 7Lletres, que va morir el passat mes de desembre.

Com en cada edició, als assistents –enguany se n’ha reduït molt el nombre– se’ls va lliurar un obsequi. El d’enguany recorda el 50è aniversari del segrest de l’obra Un amor fora ciutat, de Manuel de Pedrolo. L’escriptor de l’Aranyó havia escrit aquesta novel·la l’any 1959 però no va ser publicada fins a l’abril del 1970. Al cap de pocs dies de sortir, concretament el dia de Sant Jordi, l’obra va ser segrestada i Pedrolo va ser processat pel Jutjat d’Ordre Públic per delicte d’escàndol públic. Es va acusar l’obra d’immoral perquè plantejava el tema de l’homosexualitat.

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra