5/7/2024 Declarat desert el XIX Premi 7lletres 2024 de relats breus

Cruma, La pipa

El divendres 5 de juliol, el Castell de Concabella va acollir l’acte de lliurament del 19è Premi 7lletres. El premi literari i més coses, que en aquesta ocasió ha quedat desert. Les administracions convocants, el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i els ajuntaments de Tàrrega i els Plans de Sió, van decidir mantindre la celebració de l’acte de lliurament com a acte literari i colofó de les sis activitats culturals programades des del mes d’abril a la Segarra i Tàrrega.

Alba Granell, com a secretària del jurat i en nom seu, va llegir l’acta en què es declara que la decisió va ser unànime i que es va prendre “amb l’única voluntat de preservar la qualitat literària del certamen i garantir que les obres guanyadores mantinguin la categoria que és necessària en un guardó de la tradició i trajectòria del 7lletres”. Així mateix, en la mateixa acta, el jurat va manifestar que “algunes de les obres presentades desperten interès i demostren projecció literària incipient”.

La companyia targarina Cruma (nom pres d’una obra de teatre de Manuel de Pedrolo publicada el 1957) va fer una lectura dramatitzada del primer conte de l’autor segarrenc, La pipa, escrit el 1938 i publicat en el recull El premi literari i més coses (1953), d’on pren el seu nom aquest certamen i com a acte commemoratiu del setantè aniversari de la publicació del llibre.

En l’acte literari també es va programar una conferència a càrrec de la traductora i escriptora Carlota Gurt, guanyadora del Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions 2019, de reivindicació del conte com a gènere literari.

La cerimònia va comptar amb representants de les quatre administracions convocants: Xavier Pintó, alcalde dels Plans de Sió; Jan Pomés, paer en cap de Cervera; Miquel Nadal, regidor de Cultura de Tàrrega, i Ramon Augé, president del Consell Comarcal de la Segarra, qui va parlar en nom de les quatre institucions. A més, també hi van assistir Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida; Sandra Marco, diputada de la Diputació de Lleida; Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, que publica cada any l’obra guanyadora, i Jordi Pujol, director de Prefabricats Pujol, empresa patrocinadora del guardó.

 

Notícies

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

26/5/2024 Concabella celebra la VI Fira del Barber el 26 de maig

La sisena edició de la Fira del Barber de Concabella se celebrarà el diumenge 26 de maig. A les 11 del matí obriran les parades de productes d’artesania i alimentació, que estaran repartides pels carrers del centre del poble, engalanats per a l’ocasió. Al castell, com...

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

22/12/2023 Bones festes i bon any 2024!

Des del Castell de Concabella us desitgem molt bones festes i un bon any 2024 ple de cultura. Aprofitem l'avinentesa per comunicar-vos que el Castell estarà tancat totes les festes: des del 25 de desembre fins al 7 de gener. Ens retrobem, doncs, el 13 de gener de...

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra