22/06/2021 Alumnes de segon i tercer d'ESO venen a visitar el Castell en bicicletes

Aquesta primavera ens han visitat grups d’alumnes de segon i tercer d’ESO interessats en l’època medieval que es desplacen en bicicletes d’un castell a l’altre, així combinen l’aprenentatge de la història amb l’educació física i l’observació de la natura, de manera que la sortida és molt més amena i enriquidora. La diversió no està renyida amb l’aprenentatge.

N’hi ha uns que segueixen la ruta dels castells dels Plans de Sió: Montcortès-Concabella-les Pallargues-l’Aranyó, i n’hi ha d’altres de més agosarats que fan una ruta una mica més llarga i amb més desnivell: Concabella-Florejacs-les Sitges-les Pallargues. Els alumnes, molts dels quals residents en zones urbanes i no acostumats a transitar per camins, valoren la iniciativa molt positivament, ja que els permet conèixer de ben a prop i tot fent esport el patrimoni històric i paisatgístic de la Segarra.

Dos d’aquests grups feien el treball de síntesi anomenat L’Edat Mitjana a la Segarra, un projecte únic i exclusiu que ofereix el Consell Esportiu de la Segarra.

Notícies

Castell de Concabella

una porta per descobrir la Segarra